tiistai 2. lokakuuta 2012

aloittelijan valaisukurssi 11


luonnonvaloa ei mikään voita ellei sitten vallitseva valo, tai no salamakin on kiva vai oliko se niin valokuvauksessa niin ettei valoa mikään voita.
niitä voi yhdistellä tai käyttää yhtä valotyyppiä.

filmiaikaan käytin paljon valotusmittaria, mutta nykyään käytän enemmän värilämpötilamittaria. on ihanaa, kun voi jo kuvatessa korjata "värilämpövirheet" eikä tarvitse miettiä päiviä etukäteen; mitä filmiä ostaisin?" 
ja kaikkeahan voi vielä koneen avustuksella muutella. 
koska kuvaan paljon vaatteisiin liittyvää kuvaa niin tuotteiden värien on oltava kuosissaan, joten värilämpötilan on oltava kohdallaan alunperinkin ja muu hurvittelu tehdään myöhemmin.




ylläolevassa kuvassa on niin ikkunasta tuleva päivänvalo kuin lampusta tuleva ohjausvalokin valottavassa tehtävässään. toinen on kylmä ja toinen lämmin. kuvan olen ottanut polaroidin PolaPan filmille. se oli super hauska filmi, jonka kehitit itse omalla kehityskoneellasi.




ja voih tuon kuvan ryöväsin nyt jostain webbismaailmasta, mutta mutta muistaako kukaan tätä ihanuutta??? 
niitä oli mustavalkoinen, väri ja sellainen sininen filmi.

ja jos jollain on rullia käyttämättä nurkissä kehityspaketin kera niin voisin ostaa pois jaloistasi ja puhaltaa pölyt masiinani päältä pois!!!???


ja "valaisukurssin" ensimmäinen osa löytyy täältä, toinen osa täältä, kolmas osa täältä ja neljäs osa pongahtaa esiin täältä, vitonen löytyy tämän linkin alta ja numero kuusi löytyy täältä sekä nummero seitsämän löytyy täältä ja kahdeksikko pongahtaa esiin tästä ja yhdeksikkö on tässä ja kah numero kymmenen on täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti