tiistai 12. kesäkuuta 2012

aloittelijan valaisukurssi 8

jösses, kun aika lentää eli tämä maailman tyyrein kurssi onkin pitänyt hieman taukoa eli aika jatkaa aloittelijan valaisukurssia taas!

tämähän voisi olla niin potretti- kuin beautyvalokin.
molemmilla sivuilla on mustat styroksit estämässä valon takaisin pongahtelua eli sivut piirtyvät paremmin. taustana on keskiharmaa fondi, joka on valaistu toiselta sivulta tähdäten valo "keskelle", kupuna on ihan normaali pyöreä peruskupu, jonka edessä on ohut valoa hieman hajottava valkoinen/maitofiltteri.
mallin vasemmalla puolella on pieni neliönmuotoinen softbox ja oikealla "wokkipannu" aka beauty dish ylhäältä alaspäin käännettynä. oikeanpuoleinen valo on voimakkaampi kuten nenän varjostakin voi jo päätellä.

kyseessähän on periaatteessa ns. reprovalo; kumpikin valo osuu kohteeseensa 45°:n kulmasta, mutta kolmiulotteisuus tehdään valojen heijastimien erillaisuuden, tehojen eroavaisuuden ja korkeuserojen avulla.


kuvasarja tehtiin aikoinaan Royal Orangi -projektiimme ja myöhemmin osallistuin Fotofinlandiaan vuonna 2008 näillä päästen finaaliin (ja toden totta siellä oli useampikin upeampi työ mukana kuin nämä,)

kuvat stailasi upealla sorminäppäryydellä varustettu Linda Koskinen, karvoitus- ja iho-osaston taikoi Miisa Päällysaho ja ad:na tyylillä hääräsi Jenni Ahtiainen. mallit olivat Model Boomista ja Paparazzista


ja "valaisukurssin" ensimmäinen osa löytyy täältä, toinen osa täältä, kolmas osa täältä ja neljäs osa pongahtaa esiin täältä, vitonen löytyy tämän linkin alta ja numero kuusi löytyy täältä sekä nummero seitsämän löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti